Με εμπειρία πολλών ετών στα λευκά είδη και ιδιαίτερα σε αυτά της επαγγελματικής χρήσης, σας παραθέτουμε χρήσιμες πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να κάνετε την καλύτερη επιλογή για στις ανάγκες τής μονάδας σας.

Πως «λειτουργεί» το πάπλωμα και ζεσταινόμαστε

Το υλικό που υπάρχει στο εσωτερικό των παπλωμάτων (πούπουλο, συνδυασμό πούπουλο και φτερού, ή συνθετικού υλικού) έχει τη δυνατότητα να συγκρατεί τον ζεστό αέρα μέσα του και να αποβάλει τον κρύο. Με τον τρόπο αυτό το σώμα μας που είναι σε επαφή με το πάπλωμα ζεσταίνεται. Ανάλογα τώρα με το υλικό της εσωτερικής γέμισης, αλλά και τον συνδυασμό βάρους – ποσότητας, ζεσταινόμαστε λιγότερο ή περισσότερο.

Τύποι παπλωμάτων

• Εξωτερικό ύφασμα microfiber και γέμιση hollow fiber: Πάπλωμα πολύ ελαφρύ, αλλά με όγκο. Αντιαλέργικό με μεγάλη αντοχή σε σκληρή χρήση και σε πολλά πλυσίματα στο πλυντήριο.

• Εξωτερικό ύφασμα βαμβακερό και γέμιση microfiber: Αντιαλεργικό, μαλακό και ελαφρύ πάπλωμα μεγάλης αντοχής στα πολλά πλυσίματα.

• Μάλλινο πάπλωμα: Φυσικό και υγιεινό προϊόν που ζεσταίνει χωρίς πολύ βάρος. Το μαλλί αναπνέει μαζί με το σώμα μας αποβάλλοντας την υγρασία στο περιβάλλον, προσφέροντας ευχάριστο και ξεκούραστο ύπνο.

• Πουπουλένιο πάπλωμα: Ελαφρύ φυσικό προϊόν που προσφέρει ευεξία και ευχάριστο ύπνο. Το υλικό της εσωτερικής γέμισης είναι από καθαρό πούπουλο χήνας με πρόσμιξη φτερού σε αναλογία που ξεκινάει από 50-50 ( 50% πούπουλο -50% φτερό ) ή 90-10 ( 90% πούπουλο -10% φτερό ).

Παπλωματοθήκες

Πρόκειται για υφασμάτινη θήκη προστασίας μέσα στην οποία βάζουμε το πάπλωμα και ερχόμαστε ουσιαστικά σε επαφή μόνο με αυτήν όταν χρησιμοποιούμε το πάπλωμα. Έτσι, μετά από κάποιες μέρες βρωμίζει μόνο η παπλωματοθήκη και το πάπλωμα παραμένει καθαρό. Με αυτό τον τρόπο θα μπούμε στον κόπο απλά να την αλλάξουμε και να την βάλουμε στο πλυντήριο. Αλλιώς θα έπρεπε να βάλουμε στο πλυντήριο το πάπλωμα, πράγμα κάπως επώδυνο και για εμάς και για το πάπλωμα.

Τα Togs

Η θερμική απόδοση ενός παπλώματος μετριέται σε togs. Το ιδανικό πάπλωμα είναι αυτό που μας κρατά όσο ζεστούς επιθυμούμε κατά τη διάρκεια του ύπνου. Φυσικά αυτό μπορεί να αλλάζει ανά εποχή και ανάλογα με το μικροκλίμα της περιοχής που βρισκόμαστε. Ο παρακάτω πίνακας μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε αυτό ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

Πίνακας θερμότητα (Tog) παπλώματος

4.5 Για το Καλοκαίρι και για ζεστά κλίματα.

6 Για την Άνοιξη και το Φθινόπωρο.

9 Για ελαφρώς περισσότερη ζεστασιά την Άνοιξη και το Φθινόπωρο.

10.5 Για χρήση σε ήπιους Χειμώνες.

12 Για ελαφρώς περισσότερη ζεστασιά το Χειμώνα.

13.5 Για τις πολύ κρύες νύχτες του Χειμώνα

Στην Crist διαθέτουμε μια μεγάλη ποικιλία από παπλώματα και παπλωματοθήκες που ανταποκρίνονται στις δύσκολες συνθήκες του επαγγελματικού χώρου με τέλεια υφή και εξαιρετική ραφή. Συνδυάζοντας ποιότητα κατασκευής και πολυτέλεια, τα προϊόντα μας αποτελούν την καλύτερη επιλογή σας.