Αν το βράδυ έχουμε κοιμηθεί καλά, την επόμενη ημέρα μπορεί να τη βλέπουμε από μια πολύ ποιο αισιόδοξη οπτική γωνία. Το μαξιλάρι μας παίζει μεγάλο ρόλο σε αυτό. Ένα σωστό μαξιλάρι παίζει πρωταρχικό ρόλο στην ποιότητα του ύπνου, αλλά και στο πόσο καλά ξεκουραζόμαστε και γεμίζουμε με ενέργεια. Ένα λάθος μαξιλάρι, από την άλλη, μπορεί να επιδεινώσει τους πονοκεφάλους, τον αυχενικό πόνο, το μούδιασμα στους ώμους και τα χέρια, ακόμα και το φτέρνισμα. Αυτό δεν σημαίνει πως το μαξιλάρι τα προκαλεί όλα αυτά, αλλά σίγουρα μπορεί να χειροτερεύσει ένα ή περισσότερα από αυτά τα συμπτώματα.

Ένα καλό μαξιλάρι πρέπει να διαθέτει την κατάλληλη ανατομική προσαρμοστικότητα ώστε ανεξάρτητα από τον τρόπο που κοιμόμαστε να στηρίζει τον αυχένα, να κρατά το κεφάλι στην ίδια ευθεία με τη σπονδυλική στήλη και να είναι φτιαγμένο από ποιοτικά υλικά, γιατί έρχεται σε επαφή με το πρόσωπο και είναι πολύ κοντά στις αναπνευστικές οδούς (μύτη, στόμα).

Στην Crist, διαθέτουμε μια πλούσια συλλογή από μαξιλάρια, κατασκευασμένα από ποιοτικά υλικά χρησιμοποιώντας σύγχρονες και πιστοποιημένες διαδικασίες παραγωγής που σέβονται τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Είναι κατάλληλα για «σκληρή» επαγγελματική χρήση και διατίθενται σε ποικιλία διαστάσεων. Η συλλογή μας περιλαμβάνει αρκετά διαφορετικά είδη μαξιλαριών ανάλογα με το υλικό που χρησιμοποιείται για το γέμισμα, το κάλυμμα που μπορεί να έχουν και το σχεδιασμό τους, χωρίς να χάνουν την ανατομική τους ευελιξία.

Μαξιλάρια από φυσικά υλικά

Πούπουλο. Είναι πολύ μαλακά, ισοθερμικά και εύκαμπτα, γιατί το υλικό που περιέχουν κινείται ελεύθερα μέσα στο κάλυμμα προς όλες τις κατευθύνσεις, με αποτέλεσμα να προσαρμόζονται στον αυχένα, στην πλάτη ή στη μέση, εξασφαλίζοντας στήριξη και άνεση. Διαθέτουν γέμισμα 50% πούπουλο-50% λεπτό φτεράκι εξωτερικό περίβλημα 100 cotton percale 280 t/c.

Μαξιλάρια από συνθετικά υλικά

Microfiber. Έχουν μια ασύγκριτα αφράτη αίσθηση, χάρη στην εξαιρετική λεπτή και ελαστική ίνα που διαθέτουν. Είναι υποαλλεργικά και έχουν τι δυνατότητα να στεγνώνουν γρήγορα και να αερίζονται ιδανικά, ενώ έχουν εξωτερικό περίβλημα 100 cotton percale 280 t/c.

Απλό polyester. Μαλακό μαξιλάρι γεμισμένο με εξαιρετικής ποιότητας πολυεστέρα. Αποστειρωμένο και υποαλλεργικό με 50% cotton, 50% polyester εξωτερικό περίβλημα, ιδανικό για τους λάτρεις του μαλακού μαξιλαριού. Silicon ball. Είναι ένα ανατομικό μαξιλάρι με γέμιση από σιλικονούχο μπιλάκι που εξασφαλίζει ανακούφιση και σωστή θέση του αυχένα κατά τη διάρκεια του ύπνου. Διαθέτουν εξωτερικό περίβλημα 100% cotton πενιέ.

Για την προστασία των μαξιλαριών διαθέτουμε μαξιλαροθήκες:

Καπιτονέ. Το πάνω μέρος είναι από 50% cotton-50% polyester καπιτοναρισμένο με ελαφριά ψημένη βάτα και το κάτω μέρος non-woven για άνεση και προστασία, ενώ διαθέτει και φερμουάρ.

Πετσετέ-PU. Το πάνω μέρος είναι από 100% βαμβάκι και το κάτω μέρος από 100% PU που το καθιστά 100% αδιάβροχο. Πλένεται στους 95˚C και διαθέτει φερμουάρ.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το μαξιλάρι πρέπει να αντικαθίσταται κάθε 2-3 χρόνια. Μετά την παρέλευση αυτού του χρονικού διαστήματος χάνει τη φόρμα του, με αποτέλεσμα να μη στηρίζει καλά τον αυχένα και το κεφάλι. Ταυτόχρονα, ένα παλιό μαξιλάρι μπορεί να είναι γεμάτο νεκρά κύτταρα, μούχλα, μύκητες και ακάρεα. Υπολογίζεται ότι σε ένα μαξιλάρι που έχει παλιώσει, αυτοί οι μικροοργανισμοί αποτελούν τουλάχιστον το μισό του βάρος. Επιπλέον, μαζεύει σκόνη και βακτηρίδια, που μπορεί να «πυροδοτήσουν» αλλεργίες.