Ομάδα σπουδαστών από το τμήμα υφαντικής-ραπτικής του Ι.Π.Α.Π «Η Θεοτόκος», στα πλαίσια του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρίας, πραγματοποίησε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις τής Crist.

Το Ι.Π.Α.Π «Η Θεοτόκος»,» είναι κοινωφελές Ίδρυμα και λειτουργεί απρόσκοπτα από το 1963. Παρέχει υπηρεσίες ειδικής εκπαίδευσης και θεραπείας σε παιδιά προσχολικής ηλικίας (Πρώιμη Παρέμβαση) από 2,5 έως 5 ετών και εφήβους από 14 έως 20 ετών, με αναπτυξιακή ανωριμότητα, νοητικές αναπτυξιακές διαταραχές και διαταραχές του αυτιστικού φάσματος. Επίσης, παρέχει επαγγελματική κατάρτιση και εργασιακή αποκατάσταση σε ενήλικες νέους και νέες από 20-35 ετών και υποστηρίζει το οικογενειακό περιβάλλον. Έχει εξυπηρετήσει και υποστηρίξει περισσότερα από 5.000 άτομα κατά τη διάρκεια των 52 ετών λειτουργίας του. Σήμερα φοιτούν 370 παιδιά και νέοι εκ των οποίων οι 60 περίπου είναι άποροι ή ανασφάλιστοι και υποστηρίζονται με προγράμματα, πρότυπα για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Οι σπουδαστές ξεναγήθηκαν σε όλους στους χώρους τής εταιρίας αποκτώντας χρήσιμες εμπειρίες σχετικά με τα μηχανήματα και τον τρόπο κατασκευής προϊόντων ξενοδοχειακού και νοσοκομειακού ιματισμού καθώς και ιματισμού εστίασης. Παράλληλα απέκτησαν γνώσεις για τις πρωτοποριακές πρακτικές οικολογικής αντίληψης που χρησιμοποιούνται σε όλη τη διαδικασία παραγωγής, με σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σύμφωνα με τις πιο σύγχρονες πιστοποιημένες διαδικασίες της παραγωγής. Αυτή η οικολογική ευαισθησία ξεκινά από την δημιουργία του φωτοβολταϊκού πάρκου που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις τής Crist, κάνοντάς την το πρώτο ενεργειακά αυτόνομο εργοστάσιο λευκών ειδών στην Ελλάδα, στο οποίο φυσικά ξεναγήθηκαν οι εκπαιδευόμενοι του Ιδρύματος «Θεοτόκος».

Στο τέλος ανανέωσαν το ραντεβού τους με το προσωπικό της Crist, για το ετήσιο Χριστουγεννιάτικο Bazaar που διοργανώνει «Η Θεοτόκος» και θα φιλοξενηθεί στο The Mall Athens-Μαρούσι , από 1 έως 20 Δεκεμβρίου 2015